Home · Oppervlakte spanning meten · Oppervlakte spanning meten

Oppervlakte spanning meten

Oppervlaktespanning is een essentiele factor voor de kleefbaarheid, bedrukbaarheid, bevochtigbaarheid, hechtbaarheid, enz. bij metalen, plastics/kunststoffen en voor het algemeen bij alle niet-poreuse materialen

Onze test inkten in flesjes en pennen zorgen voor een juiste en snelle bepaling van de oppervlaktespanning dyne/cm (mN/m).

Hoe de oppervlaktespanning meten?

Principe: Afzetten van een gekalibreerde inkt op een oppervlak om de oppervlaktespanning te meten.Deze waarde wordt uitgedrukt in dynes/cm. Dit is een goede indicatie van de graad van verontreiniging door vetten.

De oppervlaktespanning is een essentiële factor voor de kleefbaarheid, bedrukbaarheid, bevochtigbaarheid en hechtbaarheid bij metalen, kunststoffen en voor het algemeen bij alle niet-poreuze materialen.De test pennen en inkten geven u een juiste en snelle bepaling van de oppervlaktespanning in dyne/cm (mN/m).

De "oppervlakte spanning" of “wetting” beschrijft de kracht gevormd door moleculen van een substraat oppervlak. Beide termen worden gebruikt voor de beschrijving van de molecuul structuur van het substraatoppervlak.

Om een ​​hoge adhesie of wetting te verkrijgen is het noodzakelijk om bij een substraat de oppervlakte-energie te verhogen, dit wordt bereikt door een oppervlaktebehandeling. Corona, plasma of vlam behandeling geven goede resultaten om dit te bereiken en verbeteren de hechting voor drukinkten, lijmen en coatings van vele materialen.

Algemeen kan worden gesteld dat bij het afdrukken, de oppervlakte-energie van het substraat tenminste 10 dynes hoger moet zijn dan de inkt, voor goede hechting.

Algemene richtlijnen voor de behandeling variëren voor de verschillende ondergronden en kan worden gevonden in de tabellen en worden door de industrie aanbevolen niveaus voor het proces.

Bekijk in onze webshop ons ons programma van tes tinkten om de oppervlaktespanning te meten.

Bestel deze artikelen in onze webshop

Inktflesjes Testpen kit JUMBO Quick Test PennenTestinkten

ETP Plastics Hardenberg

Social Media

 

ETP Plastics op Twitter ETP Plastics op Facebook Bekijk video's op ons YouTube kanaal ETP Plastics op Google+ ETP Plastics op Instagram 

Direct Contact

Tel.: (0523) 712 402

Email: info@etpplastics.nl

Adresgegevens:

ETP Plastics B.V.

Postbus 105
7770 AC Hardenberg 

 

zie ook: contactgegevens